Скандинавският търговец на дребно JYSK открива днес нов магазин в Карлово,

...
Скандинавският търговец на дребно JYSK открива днес нов магазин в Карлово,
Коментари Харесай

Най-голямата датска верига за мебели открива нов магазин в България

Скандинавският търговец на дребно JYSK открива през днешния ден нов магазин в Карлово,  от компанията. Обектът е ситуиран на улица Ген. Заимов 32 в Карлово и е с обща повърхност от 1300 кв.м.

" Радваме се да обявим откриването на нов магазин на JYSK в България. JYSK Карлово, нашият 52-и магазин в страната, е чудесно попълнение към магазинната ни мрежа в регион, който има голям капацитет. Магазинът е построен по последната ни идея, Store 3.0, и има съвременен скандинавски тип - с дървени подове, LED осветяване, усъвършенствано матрачно студио, където клиентите могат да тестват разнообразието ни от матраци, както и доста кътчета за ентусиазъм, " споделя Любен Мишев, Retail Manager.

Нова сбирка интериорни мебели Есен 2023

В новия магазин клиентите на веригата ще открият и новата сбирка интериорни мебели на JYSK за сезон Есен 2023.

" Новият ни подбор е съвременен и елементарен за консолидиране във всеки дом. Клиентите, които ще посетят магазина ни в Карлово, могат да видят новите ни артикули в магазина, както и да се възползват от препоръките на добре образования ни личен състав. Целият екип на JYSK Карлово се вълнува от идното разкриване и няма самообладание да се срещне с клиентите ", споделя Георги Стефанов, районен управител.

В края на май 2023 година датската верига за домашни артикули разгласи проектите си за развиване в България до края на идната финансова година. След експанзията си на турския пазар при започване на месец май, която се реализира с основната поддръжка на българския екип, компанията разгласи и откриването на най-малко още 6 обекта у нас до края на идната финансова година и обновяването на още 5 от актуалните. Това са част от последователното възобновяване на всички обекти на веригата в България, открити преди 2018 година.
 Датската JYSK открива (поне) 6 нови магазина в България
Най-големият датски търговец на дребно открива (поне) 6 нови магазина в България

Обектите би трябвало бъдат отворени до лятото на 2024-а година

Къде ще са новите магазини?

Към момента е явен фокусът през лятото: обновяването на 4 от по-старите магазини на веригата и преобразяването им в най-новата идея на JYSK, Store 3.0.

Първото разкриване на сходен обект в България се състоя през юни, когато JYSK България отвори още веднъж магазина си в Пазарджик - напълно видоизменен в новата идея. 

Резултатите от българския пазар не престават да са измежду най-хубавите за веригата на световно равнище. Трите най-купувани категории за 2023 година все още у нас са мебели, градинско обзавеждане и матраци.

До момента, от стъпването си на българския пазар през 2005 година, скандинавската верига има 51 обекта, в това число и онлайн магазина на компанията, с общо над 700 служителя

Положителните резултати на JYSK в България са част от една по-обширна история на триумфа, защото JYSK, който ръководи общо над 3 200 магазина в 48 страни, разгласи рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и облага от 612 милиона евро.

За финансовата 2021-2022, която за компанията стартира от 1 септември 2021-а и завършва на 31 август 2022 година, JYSK в България регистрира най-хубавите си резултати до момента - оборот близо 505 милиона лв. и облага 19 милиона лв.. Това е нарастване на приходите с 31%, сочат данните на компанията

Резултати за 2021/2022 година

• Оборот: 504,8 милиона лв.

• Увеличение от 2020/2021 година: 31%

• Печалба (преди налози и такси): 18,6 милиона лв.

• Увеличение от 2020/2021 година: 141%

На онлайн продажбите се дължат към 10% от приходите, като от компанията регистрират, че хората към момента избират повече да вървят във физическите магазини.
 Български управител ще води експанзията на JYSK в Турция
Световна верига влиза в Турция - българи влизат в управлението

Магазините в южната ни съседка ще се обслужват от дистрибуционния център в Божурище

В началото на месец май JYSK вкара в България новата си B2B услуга, насочена към фирмите. Новият Business to Business отдел започва през май и е отдаден на корпоративни клиенти, както частни, по този начин и обществени компании. Отделът има за цел да улесни закупуването на продукти от JYSK от разнообразни организации, които целят огромни размери или които се нуждаят от профилирана консултация.

Промяна в мениджмънта

Припомняме, че при започване на месец май скандинавската верига JYSK стъпи и на турския пазар, откривайки първите си обекти в два търговски центъра в Истанбул. Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев, който до момента заемаше тази позиция в JYSK България.

Служители на JYSK от България и Румъния помогнаха за подготовката на откриването на първия магазин в Турция. Дейностите на JYSK в Турция се координират от мениджърския екип в Румъния и България. Така от май 2023 година локалната организация се назовава JYSK Румъния, България и Турция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР